TUNTIKUVAUKSET

Voimisteluseurojen jumppatarjonnan voi jakaa kolmeen kategoriaan. 

Rankan ja hikisen liikunnan ystäville on tarjolla tehotreenitunteja, joiden tavoitteena on parantaa kestävyyttä tai lihaskuntoa – tai molempia. Osassa näistä tunneista liikutaan musiikin mukaan, osassa musiikki on vain taustalla antamassa lisää virtaa treenaajille. 

Rauhallisempaa liikuntaa kaipaaville sopivat erilaiset kehonhuoltotunnit. Niissä painopiste on liikkuvuuden ja liikehallinnan kohentamisessa, ja sen takia ne sopivat erinomaisesti myös aktiivikuntoilijoille, jotka kaipaavat venyttelyä ja palauttavaa harjoittelua. 

Lähes kaikista voimisteluseuroista löytyy myös tanssitreeniä: Lavista, Zumbaa, Sambicia tai jotakin muuta tanssillista ryhmäliikuntaa. Tanssillisilla tunneilla musiikin ja liikkeen yhdistäminen on pääosassa, ja näillä tunneilla pääsee yleensä myös kunnolla hikoilemaan.

lähde: www.voimistelu.fi

- - - -

 

Mobility Circuit  (60 min)

M-CIRCUIT on uusi tapa harjoitella! Se tulee sanoista Mobility Circuit eli "liikkuvuuskuntopiiri".

Harjoitusmetodi kehittää aktiivista liikkuvuutta, tasapainoa, kehonhallintaa sekä aerobista kestävyyttä.

M-Circuit on liikkuvuusharjoitus, jossa hiki virtaa ja kehität kehosi lihaksistoa monipuolisesti.

Harjoitus alkaa hermostoa valmistavalla lämmittelyllä, jonka jälkeen tehdään liikkuvuusprogressioihin perustuva kuntopiiri (3x7min). Harjoitus päättyy rauhoittavaan jäähdyttelyyn.

M-Circuit pitää itse kokea, jotta ymmärrät, millaisen olon kehoosi saat ja kuinka paljon hyötyjä harjoituksen avulla syntyy!

Ota mukaan jumppapatja ja juomapullo. Harjoitus tehdään pääsääntöisesti ilman jalkineita.  


Pilates (60 min)

Pilates on kehonhallintaa, joten tunneilla liikutetaan kehoa monipuolisesti eri tavoin. Liikkeitä tehdään niin seisten kuin lattialla. 

Pilates kehittää mm. tasapainoa, liikkuvuutta ja lihasvoimaa. Tunnille voi osallistua vaikka ei ole aikaisempaa kokemusta pilateksesta.

Ota mukaasi oma jumppapatja ja juomapullo.
Ikiliikkujat (60 min)

*Koe yhdessä liikunnan ilo!

Ikiliikkujat-ryhmässä kohotetaan kuntoa monipuolisesti liikunnasta iloiten. Ryhmä sopii hieman varttuneemmille voimistelijoille, ikärajaa ei ole. Tunnilla ei hypitä, eikä tehdä vaikeita askelsarjoja.

Harjoituksissa keskitytään tasapainon, ryhdin ja kehon hallinnan parantamiseen, mikä tapahtuu ensisijaisesti keskivartalon lihaksia vahvistaen, nivelten liikeradoista huolehtien ja tietenkin venytellen.

Tunti sisältää elementtejä joogasta ja pilateksesta perinteisen voimistelun lisäksi. Välineinä voidaan käyttää käsipainoja, tuolia, jumppakeppiä ja huivia.

Latinohips® (60 min)

Latinohips® on iloinen ja vauhdikas tanssillinen tunti, joka sopii kaikille. Latinohips-tunnilla musiikki soi taukoamatta, hiki virtaa ja poskilihakset väsyvät naurusta.

Tanssilajeina ovat mm. salsa, cha-cha, brassi-tanssit (axé, samba-reggae, samba), merengue, jive, bachata ja reggaeton.

Tunnilla oppii tanssimaan ja saa liikettä lantioon, mutta tekninen hienosäätö jätetään tanssikouluille.


Senioritanssi (45 min)

Senioritanssi on naisille ja miehille kehitetty eurooppalainen liikuntamuoto. Jokaisella senioritanssilla on oma nimi, koreografia ja musiikki. Laji ei vaadi aikaisempaa tanssitaustaa, sillä taidot kehittyvät helppojen ja selkeärytmisten tanssien myötä.

Senioritanssi on erityisen hyvää muistijumppaa. Se kehittää myös tasapainoa, koordinaatiota ja jalkojen lihasvoimaa.Parasta antia on kuitenkin yhteinen tanssimisen ilo!

Senioritanssien jälkeen on varattu tarvittaessa 30 min tanssituokio esitystanssien harjoitteluun. 

Ota mukaan rentoon ja vauhdikkaaseen liikkumiseen sopiva asu ja tanssiin sopivat jalkineet!