TUNTIKUVAUKSET

Voimisteluseurojen jumppatarjonnan voi jakaa kolmeen kategoriaan. 

Rankan ja hikisen liikunnan ystäville on tarjolla tehotreenitunteja, joiden tavoitteena on parantaa kestävyyttä tai lihaskuntoa – tai molempia. Osassa näistä tunneista liikutaan musiikin mukaan, osassa musiikki on vain taustalla antamassa lisää virtaa treenaajille. 

Rauhallisempaa liikuntaa kaipaaville sopivat erilaiset kehonhuoltotunnit. Niissä painopiste on liikkuvuuden ja liikehallinnan kohentamisessa, ja sen takia ne sopivat erinomaisesti myös aktiivikuntoilijoille, jotka kaipaavat venyttelyä ja palauttavaa harjoittelua. 

Lähes kaikista voimisteluseuroista löytyy myös tanssitreeniä: Lavista, Zumbaa, Sambicia tai jotakin muuta tanssillista ryhmäliikuntaa. Tanssillisilla tunneilla musiikin ja liikkeen yhdistäminen on pääosassa, ja näillä tunneilla pääsee yleensä myös kunnolla hikoilemaan.

lähde: www.voimistelu.fi

- - - -

 

Kuntosalicircuit (60 min)

*   Punttitreenillä kroppa ja mieli kuntoon!

Kuntosalicircuitissa tehdään monipuolinen kiertoharjoittelu kuntosalilaitteilla ja kehonpainoa hyväksi käyttäen. Yksittäistä liikettä tehdään minuutti, kierroksia kolme ja niiden välissä aina juomatauko. Liikkeet suunnitellaan jokaiselle tunnille siten, että kaikki lihasryhmät saavat töitä. Tunti ei vaadi aikaisempaa liikuntakokemusta eikä sisällä askelsarjoja. Varaa mukaasi sisäliikuntavarusteet, vesipullo ja pieni pyyhe.

Tervetuloa liikkumaan!


Ikilikkujat, kuntosali (60 min)

Ohjattu kuntosaliharjoittelu on tehokas ja turvallinen tapa parantaa lihaskuntoa.

Opettelemme kuntosaliharjoittelun perusteita ja tutustumme kuntosalilaitteilla ja vapailla painoilla tehtäviin liikkeisiin.


Lihaskunto-tunti (60 min)

Lihaskunto-tunti sisältää monipuolisen koko vartalon treenin. Lämmittelyn, treeniosion ja loppujäähdyttelyn. Kehitetään pääosin voimaa, kestävyyttä ja vartalon hallintaa.

Tunnin sisällöt vaihtelevat ohjaajien mukaan kuntopiiristä aina tanssilliseen tuntiin ja kaikkeen siltä väliltä! Tehdään treeniä pääosin oman kehon painolla, mutta saatamme käyttää myös välineitä apuna. 


Pump (60 min)

Tangolla ja painoilla (pumppisetti) tehtävä koko kehon lihaskuntoharjoitus, joka muokkaa, kehittää ja vahvistaa. Tunti sopii niin satunnaisesti liikkuvalle kuin kovakuntoisemmallekin liikkujalle ja sinulle, joka haluat kohottaa kuntoa, polttaa kaloreita tai kehittää lihasvoimaa ja -kestävyyttä.

Tunnilla on selkeä ja yksinkertainen tempo, eikä sisällä mutkikkaita koreografioita. Tunnilla etenet oman kuntotasosi mukaan.

Mukaan vesipullo, jumppamatto ja hikipyyhe.


Hiit (30min) 

Hiit-treeni on lyhyt ja kovatempoinen, kokovartalon harjoitus, joka tehdään oman kehonpaino-liikkeillä.

Alkulämmittelyssä nostettu syke pyritään pitämään korkealla lähes koko 20-30 minuutin ajan. Tunti kehittää hapenottokykyä, kestävyyttä, lihaskuntoa ja kehonhallintaa. 

Ota mukaan jumppapatja, sisäliikuntajalkineet, hikipyyhe ja juomapullo. 


Hiit-tunnin jälkeen jatkuu suoraan Mobility Circuit-tunti. 


Kuntonyrkkeily (60 min)

Miehille, naisille ja nuorille tarkoitetut omat Kuntonyrkkeilyryhmät!


Kuntonyrkkeily on tehokas harjoittelumuoto koko kropalle. Erityisesti ylä- ja keskivartalon lihastyötä, peruskuntoa, liikkuvuutta, kehonhallintaa ja koordinaatiota kehittävää. Harjoitteluun sisältyy kuntonyrkkeilyn tekniikkaa, pariharjoittelua, harjoittelua nyrkkeilysäkillä, sekä lihaskuntoa ja kehonhuoltoa.

Harjoittelu on turvallista, toteutetaan laadukkailla välineillä ja tunnin tason saa jumppari määrittää itselleen sopivaksi. Tunti sopii kaikille ja erityisesti helpotusta saavat niska-hartiaseudun kireyksistä kärsivät. 

Ota mukaasi juomapullo, sisäliikuntakengät, jumppapatja ja hikipyyhe. Sekä tietenkin reipas ja iloinen asenne! Toiminnallinen harjoittelu (60 min) + Mobility (30 min)

Mitä se toiminnallinen harjoittelu sitten on?

Onko se vain kokeneiden treenareiden treenimuoto vai voiko aloittelijakin tehdä toiminnallista harjoittelua?

Toiminnallista harjoittelua on tehty iankaiken, sillä ihminen tavoittelee toimintaa, joka helpottaa arjessa jaksamista tai toimimista.

Toiminnallinen (eli funktionaalinen) harjoittelu tarkoittaa harjoittelumuotoa, jonka hyödyt voidaan suoraan siirtää käytäntöön.

Toiminnallisessa harjoittelussa tehtävät liikkeet ja käytettävät välinet ovat monipuolisia sillä harjoittelu muokataan aina vastaamaan parhaiten käytännön tarpeita. Samasta syystä harjoitteet voivat näyttää joskus hieman omituisilta ja jopa huvittavilta, sillä siinä voidaan harjoittaa vain yhtä osaa kokonaisuudesta.

Puolierojen tasoittaminen, kehonhallinnan kehittäminen ja asentotunnon kehitys ja ylläpito ovatkin yleisempiä toiminnallisen harjoittelun harjoitusalueita. 

Toiminnallisen harjoittelun muokkaaminen treenitason mukaan on helppoa. 

Liikkeet valitaan tekijän lähtötason mukaan sekä liikkeitä voi vaikeuttaa tai helpottaa tarpeen mukaan.

Ohjaaja neuvoo liikkeet kaikille sopiviksi.

Mikäli vuosikymmeniä harjoitellut treenikaveri tekee 20 toistoa samassa ajassa kun sinä yhden, so what? Hänellä on oma treeninsä ja sinulla sinun. Kunhan teet parhaasi ja liikkeet puhtaalla tekniikalla, olet jo saavuttanut sen kerran tavoitteesi. Siitä sitten pikkuhiljaa kehittämään eteenpäin. :)

Mobility - Liikkuvuutta ja lihaskireyksien poistoa

Liikkuvuutta lisäävä ja kehoa avaava harjoitusohjelma parantaa tuloksia salilla tai avaa työn jäykistämää kroppaa. Mobility Circuit  (60 min)

M-CIRCUIT on uusi tapa harjoitella! Se tulee sanoista Mobility Circuit eli "liikkuvuuskuntopiiri".

Harjoitusmetodi kehittää aktiivista liikkuvuutta, tasapainoa, kehonhallintaa sekä aerobista kestävyyttä.

M-Circuit on liikkuvuusharjoitus, jossa hiki virtaa ja kehität kehosi lihaksistoa monipuolisesti.

Harjoitus alkaa hermostoa valmistavalla lämmittelyllä, jonka jälkeen tehdään liikkuvuusprogressioihin perustuva kuntopiiri (3x7min). Harjoitus päättyy rauhoittavaan jäähdyttelyyn.

M-Circuit pitää itse kokea, jotta ymmärrät, millaisen olon kehoosi saat ja kuinka paljon hyötyjä harjoituksen avulla syntyy!

Ota mukaan jumppapatja ja juomapullo. Harjoitus tehdään pääsääntöisesti ilman jalkineita.  


Pilates (60 min)

Pilates on kehonhallintaa, joten tunneilla liikutetaan kehoa monipuolisesti eri tavoin. Liikkeitä tehdään niin seisten kuin lattialla. 

Pilates kehittää mm. tasapainoa, liikkuvuutta ja lihasvoimaa. Tunnille voi osallistua vaikka ei ole aikaisempaa kokemusta pilateksesta.

Ota mukaasi oma jumppapatja ja juomapullo.
Ikiliikkujat (60 min)

*Koe yhdessä liikunnan ilo!

Ikiliikkujat-ryhmässä kohotetaan kuntoa monipuolisesti liikunnasta iloiten. Ryhmä sopii hieman varttuneemmille voimistelijoille, ikärajaa ei ole. Tunnilla ei hypitä, eikä tehdä vaikeita askelsarjoja.

Harjoituksissa keskitytään tasapainon, ryhdin ja kehon hallinnan parantamiseen, mikä tapahtuu ensisijaisesti keskivartalon lihaksia vahvistaen, nivelten liikeradoista huolehtien ja tietenkin venytellen.

Tunti sisältää elementtejä joogasta ja pilateksesta perinteisen voimistelun lisäksi. Välineinä voidaan käyttää käsipainoja, tuolia, jumppakeppiä ja huivia.

Latinohips® (60 min)

Latinohips® on iloinen ja vauhdikas tanssillinen tunti, joka sopii kaikille. Latinohips-tunnilla musiikki soi taukoamatta, hiki virtaa ja poskilihakset väsyvät naurusta.

Tanssilajeina ovat mm. salsa, cha-cha, brassi-tanssit (axé, samba-reggae, samba), merengue, jive, bachata ja reggaeton.

Tunnilla oppii tanssimaan ja saa liikettä lantioon, mutta tekninen hienosäätö jätetään tanssikouluille.


Senioritanssi (45 min)

Senioritanssi on naisille ja miehille kehitetty eurooppalainen liikuntamuoto. Jokaisella senioritanssilla on oma nimi, koreografia ja musiikki. Laji ei vaadi aikaisempaa tanssitaustaa, sillä taidot kehittyvät helppojen ja selkeärytmisten tanssien myötä.

Senioritanssi on erityisen hyvää muistijumppaa. Se kehittää myös tasapainoa, koordinaatiota ja jalkojen lihasvoimaa.Parasta antia on kuitenkin yhteinen tanssimisen ilo!

Senioritanssien jälkeen on varattu tarvittaessa 30 min tanssituokio esitystanssien harjoitteluun. 

Ota mukaan rentoon ja vauhdikkaaseen liikkumiseen sopiva asu ja tanssiin sopivat jalkineet!